Oskarsons Plåtslageri

- ett företag med historia

Ring oss

0322-63 74 26

Vilka är vi?

Oskarsons Plåtslageri är ett företag med en färgstark och ständigt växande historia.

Sedan starten 1976 har vi varit ett till Alingsåsområdet lokalt företag som nära samarbetar med andra lokala entreprenörer. Största delen av vårat arbete genomförs därför i Västra Götaland. Trots omfattande teknisk utveckling inom branschen har vi kvar vår bygg-anamma, jobbar seriöst och fokuserar på våra anställdas välmående och trivsel, samt att erbjuda en god service. 

Vi är nio anställda, och med över 30 års erfarenhet genomför vi gladligen ert plåtrelaterade projekt, oavsett storlek.

Vi är Oskarsons Plåtslageri AB.

Sedan 1976 har vi verkat för att leverera hållbara och tilltalande plåtarbeten till nöjda kunder från Ystad till Östersund.

Vår historia

År 1976 bestämde sig Evald Oskarsson för att omvandla sitt garage, beläget på Ängabohöjden i Alingsås, till en plåtverkstad och låta starta en liten verksamhet där han hjälpte nära och kära med plåtarbeten. Uppdragen Evald fick erfara omfattade stort som smått, han lät till och med tillverka sin fru en kjol i plåt med syfte att bevisa för henne hur användbart materialet faktiskt är.

Till följd av det skickligt genomförda projekten växte kundkretsen liksom verksamheten, och 1989 registerades Oskarsons Plåtslageri som aktiebolag. En tid efter detta lät Evald sina söner, Anders och Ralf, överta firman. Sönerna har sedan dess, utan uppehåll, drivit firman fram till 2019, då de nuvarande ägarna Albin och Amanda blev efterträdare och stolta ägare av Oskarsons Plåtslageri AB.

Sedan verksamhetens start på 70-talet har omfattande förändringar skett inom branschen. Idag genomförs mycket arbete utav maskiner som knäcker och formar plåten vilket i många avseenden har effektiviserat plåtslagaryrket. Hos oss är det därför en självklarhet att ligga i fas med utveckling, men samtidigt är många av de gamla och hantverksmässiga metoderna bevarade för att skapa bästa möjliga kvalitet och slutresultat.

Liksom strävan efter att fortsätta begagna de gamla och redan utarbetade metoderna för att säkra kvaliteten, är strävan efter kundkännedom viktig. Vi är fortfarande belägna i Alingsås, där vi känner våra kunder, och genomför mycket av våra projekt i Västra Götaland. Detta hindrar oss däremot inte från att verka utanför länet, vi har genomfört lyckade projekt mellan Ystad och Östersund.  

Evald i plåtverkstad

Evald Oskarson i sin källare och plåtverkstad på Ängabohöjde, Alingsås, i slutet av 1970-talet.

Certifikat och sammarbeten.